Findes der Engle? (Part 2)

Skrevet i 2013 – kort før min operation.

Min søgen efter alternativer bliver nu intensiveret på internettet – mange forskellige former for behandling bliver udsat for nærlæsning og de følgende dage intensiverer jeg også mine telefonopkald til diverse læger, som har været inde over min sygdom. Enkelte af disse læger bliver efterhånden trætte af, at jeg kimer dem ned og stiller kritiske spørgsmål – det motiverer mig dog blot endnu mere. Jeg finder, gennem Tidslernes hjemmeside en klinik i Frankfurt, hvor Dr. Vogel huserer – jeg kontakter ham på mail og samme aften svarer han mig og vi har en mailkorrespondance som ender med, at vi aftaler et møde i Frankfurt. Dr. Vogel mener, ud fra min fortælling, at han måske kan hjælpe mig til en mindre operation og han beder mig få fat i scanninger, journaler mv. Min jagt på disse begynder næste dag og både Århus Universitetshospital, Bispebjerg og Rigshospitalet er imødekommende og sender deres materiale til mig.

Inden alt materialet er indsamlet får jeg besked fra min ven og kollega om, at hans bror har skaffet mig adgang til et netværk, der udelukkende beskæftiger sig med at finde den absolut bedste behandling og de bedste eksperter, rundt om i verden og skabe kontakt mellem disse eksperter og patienter, der ønsker den bedste behandling. Jeg er målløs og taknemmelig over at denne engel pludselig viser sig i mit livs sværeste stund. Jeg får besked på, at indsamle alt fra hospitalerne og sende materialet til Alivia, som netværket hedder. Indsamlingen trækker en anelse ud, fordi alting skal sendes rekommanderet og tjekkes i hoved og røv, inde forsendelse – tiden tikker mod 2. december så jeg beslutter mig for, med denne nye mulighed i mente, at ringe til Århus og rykke operationsdatoen. Den søde sygeplejerske, som var tilstede under min samtale, fortæller mig at dét er jeg nødt til, at tale med lægen om så hun beder ham ringe mig op. 2 dage efter ringer lægen mig op og jeg fortæller at jeg gerne vil rykke datoen, sådan som han sagde jeg kunne – dét kan jeg desværre ikke anbefale, siger han og jeg bliver helt stille. Hvorfor ikke, spørger jeg og han forklarer, at hvis jeg rykker datoen skal jeg gennem den samme undersøgelse som for 14 dage siden og generelt kan han ikke anbefale, at man rykker rundt på en planlagt operation med så alvorlig en sygdom som min – du ka’ jo dø af det, slutter han. Jeg er forvirret og vi bliver enige om, at datoen holder – jeg fatter ikke helt hvad der er ændret i min tilstand, siden sidste møde og spørger om ikke han sagde, at jeg kunne rykke datoen?…men i telefonsamtalen siger lægen, at jeg må ha’ misforstået ham.

Nú er tiden knap men endelig ankommer alt materiale fra hospitalerne og jeg kan give Alivia adgang til dette. Onsdag den 20. november 2013, ca. 23.45 har jeg uploadet en beskrivelse af forløbet, set fra mit sæde, til en dropbox. Lidt over midnat kan jeg konstatere, at Alivia har accepteret min invitation til dropboxen og næste dag (Torsdag morgen) ringer Alivia til mig og fortæller, at deres Cheflæge i Norge har kigget på beskrivelse og journal – han vil nu finde ud af hvor i verden han skal søge eksperten til lige præcis min situation. Hen over torsdagen er jeg i kontakt med Alivia mange gange og de får arrangeret en hasteoversættelse af de nødvendige dokumenter til engelsk, da de har besluttet at søge i England først. Det er en livlig trafik, der foregår og inden dagen (torsdag) er omme har jeg fået besked på, at eksperten er fundet og nu skal han lige ha’ lov til at kigge sagerne igennem. Hele tiden bliver jeg informeret af Alivia (som véd at vi skal ha’ noget på banen inden 2. december) om status og hvad der mangler, så jeg ka’ skaffe det.

Jeg oplever en fuldstændig, fantastisk service og et arbejdstempo, som jeg aldrig har oplevet før – Alivia er noget af det mest professionelle jeg nogensinde har oplevet og samtidig er samtalerne fyldt af venlighed og forståelse – ligesom de mails jeg modtager. Når jeg en gang imellem sender en mail med spørgsmål kommer svaret prompte – uanset om klokken er 10, 14 eller 23.

Fredag kommer beskeden, at eksperten i London har accepteret, at kigge på mig – han vil gerne, at jeg kommer til London tirsdag den 26. november2013, ligeledes har han arrangeret en Kirurg, som skal kigge på mig også. Fredag eftermiddag får jeg den endelige bekræftelse på, at jeg skal til London tirsdag den 26. november 2013, og tale med de to eksperter, som Alivia har fundet til mig – Alivia og jeg aftaler de sidste detaljer og inden klokken har slået weekend véd jeg, at jeg nú skal ha’ en ægte 2. Openion og måske en anden operation, end dén jeg ka’ få i Danmark.

Da jeg sad stille om aftenen (fredag) kunne jeg konstatere med mig selv, at den anden engel var trådt ind i mit liv – Alivia, som med venlighed, udsøgt service og stor professionalisme på ganske kort tid havde vendt min ”nedgang” til opgang. Jeg havde nu min kampgejst tilbage og den ukuelige optimisme sprang igen i årerne på mig og håbet stod lysende klart. Selvfølgelig ku’ det ske, at jeg blev sendt hjem fra London med beskeden om, at det ikke kan gøres anderledens end dét Århus siger – bliver det sådan, er jeg helt afklaret med dette, idet livet ér – og har altid været – det største eventyr, jeg har oplevet og dét vil jeg naturligvis ikke sætte over styr. Der er stadig mange, endda rigtig mange, kapitler i mit eventyr jeg stadig mangler at opleve.