Rygestop.

Rygestop…

Stoppe med at ryge…

Holde inde med cigaretterne…

Droppe cigaretterne…

Kært barn har mange navne og ligesom med alle begrundelserne for at blive véd med at ryge så er det ligegyldigt hvad jeg kalder det, hvordan jeg beskriver det for venner, kollegaer og andre der kunne finde på at spørge.

Jeg har ganske enkelt besluttet mig for at stoppe med en skidt, usund og fucking dårlig vane – jeg vil stoppe med at ryge.

Det er prøvet før med mere og mindre ”held” som man jo siger mén at stoppe med at ryge har intet med held at gøre. Det er ren viljestyrke og sikkert også derfor så mange ikke stopper selvom de har besluttet sig for det.

Ud over den rene viljestyrke skal personen også være motiveret for at stoppe med tobakken – jég er motiveret og jeg har viljestyrke, derfor er det lige nú at jeg lægger tobakken i skraldespanden…for evigt…

Jeg har som sådan ikke forberedt mit stop i detaljer eller lign. jeg har taget en beslutning som er ganske velovervejet. Den har været undervejs i et stykke tid og først nú bundfæstet sig. Det er nú og ikke i morgen eller om 2 år…nú.

To ting vil jeg anvende i mit rygestop – to ting, som ska’ guide mig og understøtte min viljestyrke.

Jeg har downloadet Kræftens Bekæmpelses App – en App, som holder styr på mit rygestop. En ret genial og ligetil App som jeg vil bruge til at holde styr på mit rygestop, som ka’ vise mig hvor mange smøger jeg sparer min krop for og hvor mange penge jeg sparer ved at stoppe. Smart lille App…

Ud over den gode lille App har jeg taget en lære til mig som jeg vil anvende – en lære som kommer fra en TV serie om krappefiskeri. I denne serie fortæller en alkoholiker som ér stoppet med alkohol til én som vil ud af alkoholens tåger, at man ikke skal sige: Nú stopper jeg for evigt med at… Hjernen ka’ slet ikke overskue for evigt og tit går det galt pga. dette.

Man skal sige: Jeg undlader at ryge i dag – i morgen ka’ jeg ryge lige så tosset jeg har lyst til, men ikke i dag! Jeg ka’ sagtens undvære cigaretterne i dag – én dag. I morgen ka’ det være jeg har lyst til at ryge igen, hvem ved?…

Én dag ad gangen ka’ hjernen sagtens overskue og uanset hvad der må blive sagt og troet så ka’ jeg konstatere, at det virker.

Mine dage som ryger er talte og jeg glæder mig helt vildt til at leve úden en ildelugtende, usund, dyr og tåbelig vane som begrænser mit liv og bestemmer over det – skide cigaretter til en hulens masse penge ska’ sat’me ikke bestemme over mit liv!…

Jeg ”laver” en ny praksis i mit liv – en praksis, som jeg ønsker og vil. Ikke for alle andres skyld – min kæreste, mine børn eller lægens – for MIN skyld. Ikke fordi det er usundt og dyrt men fordi jég ønsker det.